بخشی از متن:
توضیحات:
فایل پاورپوینت مطالعات هیدروژئوفیزیک با استفاده از روش قطبش القایی و مقاومت ویژه الکتریکی IP & Rs ، در حجم 90 اسلاید قابل ویرایش.
بخشی از متن:
اهمیت منابع آب در کشور ایران بر هیچ کارشناس منابع آب زیرزمینی در کشور پوشیده نیست. ایران سرزمینی کوهستانی است که دو رشته کوه البرز و زاگرس همانند دیواره ای مانع رسیدن ابرهای باران زا از شمال و غرب کشور به بخش های مرکزی میشوند و به همین دلیل نیز بخش اعظم کشور را مناطق خشک و نیمه خشک تشکیل میدهد. کمبود منابع آبی همواره به عنوان یک عامل محدود کننده فعالیت ها در کشور مطرح بوده است. اما چه شد که وضعیت منابع آبی کشور به امروز رسیده که شاهد فرونشست در برخی از دشت های کشور هستیم.
واقعیتی که وجود دارد به دلیل عدم تخمین های درست از منابع آب زیرزمینی مقادیر این منابع به مراتب بیشتر از آنچه داشتیم در تمامی نقشه های گذشته برآورد شده است و تمامی نقشه هایی که در مورد حجم منابع آب زیرزمینی قابل برداشت در گذشته طراحی شده اند به دلیل عدم استفاده از روش های علمی و بیشتر نیز سهل انگاری شرکت های ارائه کننده خدمات خصوصا در بخش ژئوفیزیک و تهیه نقشه های هیدروژئوفیزیکی غیر واقعی منجر به برداشت بی رویه از منابعی شده که از اول نیز ما این منابع را در این اندازه در اختیار نداشتیم. متاسفانه به دلیل استفاده کردن از روش های غیر علمی برای سود آوری بیشتر در شرکت ها منجر شده حجم ضخامت لایه های آبدار حتی تا 3 برابر بیشتر از مقدار واقعی در برخی گزارش ها تخمین زده شود و نتیجه آن ارائه نقشه های غیر علمی از واقعیات موجود برای تصمیم گیری های کلان برای آینده کشور شده است.
روش های کاوش الکتریکی:
این روش در مقایسه با دیگر روش ها بسیار متنوع تر است. این روش ژئوفیزیکی بر پایه آشکار سازی آثار سطحی استوار است که در اثر عبور جریان الکتریکی از درون زمین ایجاد می شوند. با استفاده از این روش ها می توان اختلاف پتانسیل- جریان- میدان الکتریکی و الکترومغناطیسی را اندازه گیری کرد که به طور طبیعی یا مصنوعی در زمین ایجاد می شوند. تغییرات رسانندگی یا هدایت الکتریکی سنگ ها و کانی ها از جمله ویژگی است که استفاده از این روش را امکان پذیر می نماید. برای استفاده از جریان های الکتریکی در بررسی شرایط زیر سطحی در منطقه روش های زیادی وجود دارد. این روش ها اغلب بر حسب چشمه تولید جریان الکتریکی به دو گروه طبیعی و مصنوعی تقسیم می شوند.
در اینجا ما دو مورد را بررسی می نماییم.
الف) مقاومت ویژه الکتریکی Rs
ب) قطبش القایی IP
و...
فهرست مطالب:
مقدمه
روش های کاوش الکتریکی
روش مقاومت ویژه الکتریکی
روش های برداشت مقاومت ویژه الکتریکی
آرایه شلومبرژه
معرفی نرم افزارهای رایج در تحلیل های سونداژالکتریک و بررسی ویژگی های آن ها
IPI2win
Res1dinv
Res2dinv
بررسی روابط صحیح
بررسی جداول
و...
این فایل با فرمت پاورپوینت در 90 اسلاید قابل ویرایش تهیه شده است.
عناوین یادداشتهای وبلاگ
بایگانی
دسته بندی موضوعی